Sunday, 30 December 2012

macik norli's wedding

berehat sebentar dr entry cuti2, beralih ke entry wedding macik norli. hehehe, jgn salah sangka pulak, ni bukan my macik, tp my good fren, hehehe, kitorg dr zaman dulu mmg suke pggil each other n bahasakan diri dengan nama macik :) rasa lebih close gitu, hehe, xde la panggil sesaja sume org gitu kan, nnt marah pulak org tu nanti ingat kite nk cakap dia da tu macam macik :p

jz before fly to qatar, sempat la ke wedding macik ni (15/12/12), kali ni sy bertugas sebagai juru make up macik ni, katanya nak natural je n xmau pakai eyelash, geram taw, org suruh pakai, beria la dia xnak, okay la, xnak pun xnak la, 

congrats macik for ur wedding, smg bahagia sehingga ke akhir hayat. amin :) 





di hari yg sama jugak adalah wedding my bestie yg kt swk, dan sedeh sgt sebab xdpt dtg on her big day. tapi walau macamana pun, my doa alwas with her, semoga bahagia sampai ke akhir hayat. amin

cerita ceriti sebalik conference di qatar

hee, sambung cite pulak, rain pulak macik ni mengupdate kan, heheh, saja la sebelum citenye terperap gitu aje la.

utk trip kali ni, i should thanx kak zana, for planning almost everything for this trip, kalo keje as kerani, mmg akan jadi pekerja contoh la akak, mmg xboleh disangkal lagi kehebatan nya. hehehe. thank u so much kak.
trip yg agak panjang ni kami plan utk ke 2 negara, qatar n sri lanka, qatar utk conference dan sri lanka utk bercuti2, sesaja la kan, tukar2 angin gitu. 

kali ni kami naik sri lankan airlines, 1st time ni tau, dan kami berdoa sumenye okay. tiket ni paling murah utk ke qatar berbanding dgn airlines lain tapi overall okay saja, as for me, tak ada complain, sume pun okay, makanan dlm flight boleh pilih muslim meal, so, tiada masalah untuk makan, masa transit d sri lanka, ada muslim prayer room. prayer room ni ada di di transit area je tau, so solat siap2 okay. hehehe. prayer room sgt selesa. lupe pulak la nk ambik pic. 

kami kali ni menyertai The 2th Islamic Countries Conference On statistical Sciences 2012 (ICCS-12). rasa seronok sgt sebab masa ni boleh kenal para statistician yg hebat2 belaka, ohh terasa sgt kecil diri ini bila berada di kalangan insan2 hebat seperti diorang. tapi yg sgt bes sebab semua org kat sini sgt humble, dan diorg yg start nk tegur kite yg muda2 ni *aicehhh, perasan muda la pulaks :p* tapi betolla, kami je yg muda2, yg lain mmg statistician yg sgt knowledgeable, tersipu2 malu kami kalau diorg sume buat statistics jokes. tak kering gusi kami mendengarnya, seronok la pulak kami dgr. heheh, nk buat jokes sendiri mcm tak tercapai akal ni mikir nye. hehehehe.teringat semula boleh senyum sendiri :)

my presentation is on 2nd day, oh ye slide presentation pn baru buat kat qatar. huhhh, nasib la sempat kan. heheh, tp bile present dikalangan org2 hebat, rasa neves lain macam, tapi bila difikir2 balik, biala apa nk jadi pun, hehe, da bekalai2 present pun akan sentiasa neves gak. aduhaiii, sabo je la macik :)

ngeee, pic pada hari selepas my presentation :) rasa bahagia bile da lepas tanggungjawab utama. macam biasa, mula la kepala ligat merancang apa nk buat lepas tu kan. seronok nye laaaaa, tak tergambar dengan kata2. masa presentation ada dpt feedback dr prof. from Iran. balik nanti kena la tengok semula. 


daaaa, cite akn disambung dgn jalan2 di qatar :)

Persediaan Sebelum Pg Conference & Holiday

assalamualaikum,
hi sume, hehehe, saja nak ambk mood sebelum memulakan sume keje setelah balik bercuti :) mulakan dgn cite persediaan sebelum nk pg conference d qatar dan dan sambung bercui di sri lanka.

kali ni mmg sangat2 busy sebab baru balik dr kampung sempena dgn wedding abg sulung kami balik2 terus nk ready seua utk conference, memang tak menyempat. leps tu ntah bnyk urusan2 remeh temeh yg perlu disediakan sebelum pegi, macam2 la kan, duk urus benda tu je dari start dp acceptance letter mmg tak habis2 sampai la ke hari nak fly dah. saba je la macik. 

hehehe, packing pun baru buat pagi tu, dah la kena pack for conf n holiday, baju yg dipakai pun mesti dari 2 sisi yg berbeza, negara pun berbeza kan, heee, so i pack sume jbah for qtar. ngeee, kalo sume nk tau, sy mmg bukanpemakai jubah, heee, so sume jubah dirasmikan buat kali pertamanya :p. tp bile da pakai rasa macam bes, kemas dan sekali je sarung da siap :) bes, hehe

tadaa, dlm kekelam kabut buat persediaan sume, these 2 bags da berjaya cheer me up :) striking sgt color nye kan.

Thursday, 13 December 2012

Yeayyyyy, baby baru lagiiiiii

Heheee, rindu sgt nk menulis dan mencoret di sini, tapi ya ampun, banyak nye urusan yg harus dikejarkan terlebih dahulu. tapi walau apa pun nak jugak mengabadikan serba sedikit cerita di sini. 

nape la busy sangat kan, hehe, pertama sekali sebab nak balik kpg untuk my big bro's wedding *tapi da balik pon ;p*. yippiieeee ada kakak ipar baru. hehehe, sebagai org p[ertama yg kawen dalam family kami, pastinya semua org excited sgt, epecially my mom, nk dapat menantu la kan. ehh, lari tajuk la, edisi kawen akan cite dalam entry lain nanti :)

edisi ni khas untuk memperkenalkan baby baru yg bakal menjadi kesayangan. da mengidam sangat kan, tadaaaaa, da dapat, seronok sangat. lepas da dpt yg ni, i'll stop data plan for my bb. xboley la nk ber bbm da, boley whatsapp dan num untuk whatsapp pun tukar da, xguna num yg sy guna sekarang da. tapi num mmg masih active lagi.

kami masih lg bz membuat persediaan for qatar conference n jalan2, yeayyy skali lagi. hehe, insyaAllah kalo ada kelapangan akn rajinkan diri mengupdate lagi sebelum telupe nk cite apa. hehehe

Saturday, 24 November 2012

rindukan percutian tepi pantai

sekarang tetiba rasa rindu sgt dengan percutian tepi pantai, rasa mcm dah lama tak ke pantai, the last time was in Bali, tapi xberapa nak enjoy the beach sebab sibuk berjalan di daratan, terasa rugi sangat, so i'll definitely coming again to bali for the beach holiday. when i was in bangkok n pattaya also tak pergi dekat beach d pattaya, walaupun kite punye hotel jz walking distance to the beach, sangat keterbatasan masa.

this time i feel like going to bali soon, hehehe, n the best thing when i ping my fren n told her that i wanna go for bali, surprisingly she also planning for bali in january. wow, terus bersinar anak mataku ini. *dasar*

sejak da pg swimming class, rasa teringin sangat nak pg swim tp pantai.. *alasannn kan, padahal boley je pg swim kat swimming pool, ngada2 la sangat ;p* walaupun xterror pun lg swim, tapi kena practice lagi banyak. 

rasanya tahun depan adalah tahun berjalan2 sedunia. harap2 progress phd semakin meningkat supaya dapat berjalan dengan hati yg lebih gembira dan enjoy sepuas2 nya :)

bali :)

da boley tonton segmen dr WHI kat tonton.com.my

hi sume, sesiapa yg tak berkesempatan menonton rancagan WHI yg menampilkan baju renang muslimah kite aritu, boleh la tonton secara online kat sini ye,

kalau dah klik kat situ, boleh la cari episod 228 dan tengok pada minit 22+ :)

Thursday, 22 November 2012

Segmen Baju Renang Muslimah di WHI, tv3 :)

rabu lepas, 21hb sy ke kompleks renang seri siantan selayang untuk rancangan WHI sebab topik pada hari tu ialah topik yg berkaitan dengan renang, semingu sebelum program tu, sy dpt panggilan dr kemungkinna pengurus/penerbit rancangan WHI tu, tak pulak tanya kan, hehe, tau nama je

lepas cakap2, akhirnya sy setuju unuk datang, heee, sekarang ni memang harus la berhati-hati kan. untuk rancangan tu sy kena bawak beberapa model yg menggayakan baju rennag dlm koleksi sy, alhamdulilah berkat pertolongan kawan2, yeayyy sy berjaya mendapatkan 2 model dewasa dan seorang kanak-kanak untuk menggayakan baju tu, alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar walaupun masa live tu, sy tersasul okay. adoiii, sampai sekarang sy masih igt sy sebut khalayak ramai jadi 'khayalak'. ngeee, sampai sudah sy xdapat sebut dgn betol.

walau apa pun, sy sangat bersyukur dengan apa g s miliki sekarang, alhamdulillah. terima kasih pada semua keluarga dan kawan2 di atas segala sokongan, Ya Allah, kdg2 rasa sedeh sebab rasa bersyukur dan happy sangat.

menjawab soalan dr pengacara WHI

sy dengan ke tiga2 model yg menggayakan koleksi dr kami

sy dengan kak emy yg bnyk membantu untuk rancangan ni 

t.kasih semua ats segala2 nya :)

Friday, 16 November 2012

project terbaru: Simply Fairy

alhamdulillah, hampir 80% siap project terbaru sy ni. dengan lafaz bismillah dan iringan doa semoga segalanya akan dipermudahkan oleh ALlah swt, sy perkenalkan my new online shop wholly own by Fateema An Nur Enterprise... tadaaaaa: saya namakan nya Simply Fairy (SF) dengan mengambil my own initial name :) 


kawan2, sila2 la melawat ke my new page dan jemputla shopping di sana ye. ke semua design adalah design pilihan peribadi pemilik nye. hehehe :) 

kepada kwn2 semua, t.kasih semua atas segala sokongan dan doa. insyaAllah, koleksi akan ditambah dari masa ke masa.

daaaa :)

Thursday, 15 November 2012

baby baru ;p

hehehe, tajuk tak menahan kan, ntah bile ada baby baru lak nye, ngeeee :D

tadaaaa, ni dia :) gadget baru selamat dibawa balik ke rumah, ini adalah bersempena dengan project terbaru yg bakal sy laksanakan sedikit masa lagi, minggu lepas mmg sangat sibuk untuk melaksanakan project baru ni, dengan keadaan kesihatan yg kurang memuaskan dan camera merajuk. alahai nape la nk merajuk2 pulak kan, tetiba je la, jadinye dengan sedeh hati ambik je pic dgn apa2 gadget di rumah tu. 


beberapa hari bekerja dgn keras, semacam keje kat butik dah, haihhh, memang bukan senang untuk jadi senang ya, hehehe, sape cakap sesenang jeeee, tak tau, bnyk sgt pengorbanan dan cabaran nya sebelum kite dapat apa yg kite nak, dan paling sedeh kalo xdapat la kannnn. haaa, kena la muhasabah diri n fikir semula kenapa kite xdapat lagi. Allah nak suruh kite keje lagi keras la maksudnye :) hehehe, tetibe beceramah pulak kan. lari tajuk da :)

daaa, sampai sy announce semula peroject terbaru ye. doakan semuanya akn dipermudahkan. amin 

Monday, 12 November 2012

Durian buffet

haaa, tetibe kan, mengidam tak tentu pasal. nasib baik ada la kawan nak mintak teman jejalan carik durian. macam2 la yang diingin kan, 

sebab da rasa teringin dan memang nak jugak aritu, kite pun jejalan, memang tau satu tempat kat SS2 ni salu ada buffet durian, memula ingt nak beli bawak balik rmah, kekonon malu la kan nk makan kat situ, tapi mahal la pulak ye nak beli bawak balik, sebab ikut timbang kilo.

so kitorang pun buat keputusan makan kat situ je, ada ramai ka situ, memang ada pelbagai bangsa kat kedai yg kitorang pegi tu, 1 malaysia la, hehee,

kitorg pun pilih meja dan pilih untuk makan yg RM15 untk seorang. sebenarnya sy batuk2 yg memang xbaik lagi, tapi ikutkan aje hati yg teringin, malas nak fikir banyak2, hehehe

memang seronok dan girang la hati sebab da dapat  apa yg d  nak sgt kan.
dalam keadaan yg teringin sgt tu, kitorg 2 just makan 2 bijik je, tu pun da macam apa nak abiskan durian yg ke dua tu, bes la alo org yg boleh mkn banyak2 sekali, memang berbaloi sgt pegi kat situ. hehehe.

tapiiiii kan, tetiba arini teringin lagi, haihhh, knapa ka dgn diriku ini? hehe

Saturday, 10 November 2012

trip to mekong river

okay, kali ni nak cite pasal 1 day tour to mekong river. yg ni kitorg da ecide masa tengok brochure kat hotel tu. kire last minute gitu. heheh, trip tu start awl pagi, 730am dah ada org pick up from the hotel, lepas tu kumpul satu tempat dengan tourist yg lain naik satu bas. da sampai sana, penuhkan 1 bas, dalam bas tu sume mat salleh, heheh, kitorg je org coklat disitu ;p yg lain sume org puteh. hehehe.

hehe, posing sementara tunggu van for tour

outside hotel, jalan depan tu da jumpe ben tanh market
perjalanan to mekong delta mmg jauh okayyy, bukan dekat, hehe, dlm 3 jam stgh gitu, sy pun kurang sihat, jadi mmg tido je la sepanjang perjalanan tu, stop sekali dlm perjalanan n have a cup of cofee, mmg segar kejap, pastu... haaaa tdo la balik. 

kat sini, memang bnyk sangat buaian gini, kiranya kalo kat tempat makan atau minum,
kebnayakan  nya guna meja pendek n ada buaian, some of kedai makan,
xde bumbung jz berbumbungkan pokok, rasa rileks sgt :)

finally sampai di mekong river, kite da naik boat yg besar muat utk kitorang yg almost 30 persons kalo tak silap, menyelusuri mekong river tu, bes jugak, somehow teringat kat kpg halaman, suasanannya lebih kurang, as my hometown mmg lebih kurang camni, cumanya dah lama tak naik boat ayah dan menyelusuri sungai seperti kecik2 dulu. di mekong river ni jugak kite boleh lihat floating market tp diorg juak secara wholesale, mmg kiranya kehidupan mereka dlm boat tu, siap kite boleh tgk dlm boat diorg lengkap dgn dapur, tpt reat dan sebagainya (dah jadi mcm rumah diorg) bot2 mereka pulak dipenuhi dgn barang jualan (kebanyakan nya adalah hasil tanaman seperti, labu kuning, ubi, tembikai dan bnyk lagi) 


bot yg kami naiki

suasana rumah2 di pinggiran mekong river (sangat mengingatkan pada kampung halaman)

inilah floating market yg buat wholesale je,
tak macam floating market yg ada d thailand

pemandangan di mekong river

akhirnya, boat kami stop sampai ke perkampungan yg menghasilkan gula2 (Sweat candy dr coconut milk) dan macam2 lagi produk dr coconut, di situ jugak ada tpt ternak lebah, kitorg pun diorg bawak minum honey tea, ada jual royal jelly da mcm2 produk yg diorg proses kat situ pun djual sekali.

di local village

haaa, nak tau ape ni??
hee, ini arak yg dlm tu ada mcm2 jenis binatang berbisa, kala jengking, ular segala macam pun ade,
seram okayy

time for honey tea :)
lepas tu, sy pun x ingat apa nama tempat tu, kami menyelusuri sungai dengan naik sampan kecik yg boleh muat 4org dan ada seorg pendayung sampan, hehehe, neves jugak tau nak naik sampan tu, tapi rasa bes sebab rileks sgt, panas la tapi nye, kite kena pakai terendak. chumel pulak sesekali pakai terendak tu, hehehe, 


naik sampan, bes jugak time ni, rasa rileks sgt wpun caca panas
*balik2 da sun burn, muka merah*

ngeeee :D kelakar bile kitorg kena pakai ni

abis naik sampan tu sampai kat seberang for lunch, yg ni pulak kena naik basikal untuk sampai ke kedai makan tu. alahai, sy mmg lama da tak naik basikal, kali terakhir zaman skolah dedulu, few years back, lama sgt dah la. mmg rasa erhuyung hayang gak la mengayuh basikal u, tambah jalannya yg sempit, sesekali kalau lori melintas, terasa kerdilnyaaaa. takot, hehehe

berbasikal utk ke kedai makan seba agak jauh dr pinggiran sungai tu

akhirnya samp ke kedai makan, dan lepas lunch kmai sambung perjalanan semula sebelum balik ke HCM dr mekong delta, naik bot lagi dan kami singgah di pasar mekong delta ni, fresh fruits sgt la murah, jambu yg biasa nya kat kl ni jual dlm RM8-12 per kg hanya dijual 10,000 VND, hanya kira2 RM 1.60 shj. semua buah2an pun murah, mangga, manggis, rambutan, jambu batu, semua pun harga lebih kurang. bes gile la me n my sis memborong buah tu balik HCM. hehehe.

last stop dlm perjalanan balik HCM dr mekong delta


hari pun da lewat petang, kami pun mau balik ke HCM, penat sangat, muke sy mmg da basi sgt la, pealanan jauh, cuaca pun panas, sy pun tak sihat, haaa, mmg lengkap la. tapi secara keseluruhannya sgt seronok, tengok culture diorang, rasa bersyukur dgn kehidupan kite yg jauh lebih senang dr diorg semua. alhamdulillah :) 

sampai HCM da malam, almost 7pm. balik rehat semua dan sambung shopping di pasar malam semula. ngeeee ;p

Friday, 9 November 2012

ho chi minh pulak :)

assalamualaikum,

hi, sy baru balik dr ho chi minh (4-6 dec), hehe, kali ni bercuti bersama my sis, yak na. yak na dtg for short trip to kl n me culik dia utk temankan ke ho chi minh. ticket beli about 3 months before fly. 

semestinye excited sgt nk pg, lagi pulak this is my 1st time ke ho chi minh (HCM) mau pun ke vietnam, belum pernah ke bandar2 lain lgi. dr pembacaan jugak, HCM atau lebih dikenali as Saigon di kalangan local people mmg adalah tempat yg bes nak shopping barangan muslimah spt baju kurung manik, telekun n macam lagi.

sumenye okay sampai la kitorg kat HCM, sy tetiba demam dgn batuk yg teruk skali, sgt la menyedihkan :( kite sampai dlm da nk petang jugak, boleh cek in terus tp bilik kite tak siap lagi. kite duduk di Saigon Pink 2, sangat dekat dengan Ben Tanh Market, so sementara nak tunggu bilik kite siap, duduk kejap fikir nk ambik mana2 tour jz to explore their culture (ni salah satu tujuan nk pg holiday kan, hehehe) finally me n my sis decide to go for 1 full day tour to Mekong river (sy ceritakan dlm entry lain ye), and it cost us USD 19 each. yg ni, for tomorrow punye plan ye, dah book tru hotel receptionist je, actually, we can get a lot cheaper if we book directly from tour agent (mungkin dlm USD 10-14), tp sebab sy pun da demam n xlarat nk fikir bnyk, so i jz take an easy way ;p

hehehe, belakon konon tgh pilih tour mana nk pegi

da siap booked for tour, kite pun jalan kaki pegi ben tanh market, dekat sgt, 5mins je. agak besar jugak market ni, macam2 ada dijual, ada accessories, baju2, makanan, luggage, macam2 jenis kain (cotton, vietnam silk, lace dan macam2 jenis kain). pendek kata, macam2 ada ;p dah ada macam2 mesti nak tau harga pulak kan? betol tak? on the 1st day, me n my sis mmg blur sgt kat pasar tu, mcm takut pn ada, hehehe, kat sini hrganya mmg tinggi diorg letak, kena bargain tau, 50-60%. tapi kalo dah bargain tu, jangan tak beli pulak, hehehe, memang diorg akn tarik dan marah okay, as for me, mmg scary la jugak shopping gitu. kalo kite da tanya price, siap la, memang dia akan tarik je kite tau sampai la kite akan jadi beli. so pengajarannya, kalau tak mau beli, jangan nak tanya2. hehhe. on the 1st day, sebab me n my sis da mcm scary tgk gitu, dan sebabkan kesihatan yg xbrapa nak baik, kite xde beli apa sgt, kite ada beli border lace je,  rasa murah, kebanyakan lace d jual dlm USD 2-3 shj, mmg cantik2. yg lain2 kite bejalan2 je kat situ tengok apa diorang jual, mg teringin nk beli tp sbb kao da tanya tu, diorg mcm paksa2, hehehe, xde mod jadinye.

pasar ben tanh tu buka awl pagi (7am - 6pm). lepas dpat border lace n jalan2 sekitar market tu, hari pun da petang n kami balik beli makanan d kedai halal Hjh Basiroh. hari2 pun kami bli makanan kat situ n menu pun sama je kami makan, nasib baik kami bukan jenis yg memilih makanan, asal ada makanan yg boleh makan n kenyang sudah memadai, lagipun, bersyukur la kan ada kedai makanan halal di situ. da siap2 bungkus makanan, kami balik dan rehat sebab sy batuk dengan teruk sekali dan mmg rasa akan demam serta badan yg penat.

malamnya pulak kami ke pasar malam yg letaknya di luar ben tanh market sepanjang jalan tu, tak ada la panjang sangat yg mcm pasar malam kat kl ni, hehehe, barang2 yg dijual lebih kurang seperti di market siang hari, tapi rasanya lebih murah, but still... u've to bargain, kalo tak, baik la pegi beli d kl sahaja. hehehe, di pasar mlm ni, sy memborong dgn bnyk sekali accessories esp rantai. wahhh, sy mmg gembira sungguh, walaupun sy tau org tu jual mahal la jugak sebenarnya, tapi kalau d bandingkan beli d kl, jahuh lebih murah. pastinya sy  tak melepaskan peluang menambah koleksi rantai versi lain pulak kali ni ye, dah lama mengidam dan mengintai di online shop rantai jenis tu tp harga nya agak mengancam so masih disimpan sbg wish list gitu, hehehe (oh ye, nnt snap pic ya)

kedai accessories d pasar malam bent tanh
selain tu, di pasar malam jugak sy beli telekung vietnam, tak de murah mana, mungkin murah bagi yg nk buat berniaga beli berkodi2, kalau kite hanya beli for souvenir nk kasi ahli keluarga, hrga nya biasa2 je, atau mungkin sy kurang skil utk bargain for the good price? hee, itu pun mungkin jugak. lupa nak cakap, berbelanja di HCM ni kite boleh guna 3 jenis currencies, RM, USD n VND, mana2 pun boleh ye, so jangan risau :) bagi sy lg murah berbelanja guna USD atau RM berbanding VND.

satu lagi, sepanjang berada d HCM, sy baca kalo nak naik taxi, naik taci vinnasun atau mailinh shj, yg lain2 tu jgn naik. lagi satu, beca jgn sesekali, memag habis nanti kena ketuk bayarnya. hehehe, 

vinnasun taxi

keadaan jalan raya yg penuh dgn motosikal,
HCM pn dikenali sebagai city of motorcycle.
boleh di kira jumlah kereta yg begerak d jalan,
hanya ada bnyk motor dan taxi shj.
daaa, jmpe d lain entry :)

Sunday, 28 October 2012

mesin jahit tepi baru :)

oh ya, teringat lagi pasal reward utk diri sendiri sempena dgn hari jadi aritu? tadaaaaa. ini dia:


i'm happy to bring it home :) sangat2 gembira okay. alhamdulillah. finally sy dah buat keputusan yg terbaik, memilih utk hadiahkan diri sendiri mesin jahit tepi daripada beli cobble hill litle minka. yg tu bli lain kali la ye.

skrg sy sangat happy dan boleh menjahit mengikut masa sendiri, xde da nak sibuk nak pg carik kedai jahit tepi yg mana selalu je menyebabkan rasa mls. hehe *alasannn*

oh ye, yg sy beli yg kanan pic tu (brother 3034D) bes sgt mesin ni, sy pun 1st time nk handle mesin jahit tepi, kalau kat rmh kat kpg, kalo tetibe benang putus, mesti da jerit pggil mom kasi set balik benang tu, kalau kt akademi tpt blaja, jerit panggil cikgu. tapi mesin jahit tepi ni, sng sangat, ada instruction yg memudahkan untuk kite set benang tu, sesiapa nk mesin yg sama mcm ni, hrga nya RM1299. boleh beli mana2 kedai mesin jahit la ye. hehehe

daaaa, sy da siap satu baju pertama dgn mesin ni, nanti sy ambik pic kalau time sy pakai nnt ye :)

aidiladha 2012

assalamualaikum,

salam aidiladha dan selamat bercuti sume, heheh, da abis cuti pun kan. selmat kembali bekerja semula :) smg balik keje dengan penuh semangat selepas beraya

raya tahun ni kat rumah baru, seperti kebiasaan tak ada apa sanagt, bangun pagi, buka tv, buat my own breakfast, pastu call parents kat kampung :) heheh, da tgh rancak berbual, shimah sms ajak pegi beraya. fikir2 dari boring kat rumah di hari raya, okay, terus setuju :)

kami pun beraya ke rumah kakak kwn dia. dan lepas tu terus shopping ke setia city mall. oh, ni kali pertama saya ke sana, menarik jugak mall tu, bes nak shopping, bnyk kedai pilihan, H&M punye branch pun ada kat ctu, kitschen sume ada, pendek kata, kedai kegemaran wanita untuk shopping sume pun ada, sangatttt la ramai org, pelbagai bangsa ada, dan ramai jugak yg seperti kami *berbaju kurung, mesti baru balik beraya, ngeee*

minggu lepas adalah minggu bercuti2 sy, heheh, dari awal minggu lagi kejenye kelua pegi jejalan saja *pura2 free sebab kwn2 kat ofis sume balik beraya kat kpg* 

*eh lupe satu benda, pepagi raya ada org ketuk pintu rmh beberapa kali, bile sy jenguk, xde pulak nampak sesiapa, duk balik, bunyi balik, haihhh, sape la ni sbb jenguk xde, hehehe, rupanya2 jiran sebelah umah kasi makanan, aiyakkk, malu taww, da la xde masak pape pon nk balas balik pemberian dia, muke pon kusut masai sbb baru bangun, heheh. *terukness*

daaa, smg hari2 yg mendatang adalah lebih baik dr semalam yg berlalu untuk kite semua. insyaAllah :)

Tuesday, 23 October 2012

swimming class lagi

oh, ni da kali ke berapa agaknya sy pegi swimming class, haihhh, mmg slow learner ya.

kalo ni, sy da dafter semula utk class ni, nasib sekarang kat UM je, sebelum ni mmg da bnyk jugak la survey for personal class sebab rasa mcm diri ni slow learner je kan, tapi b4 pun mmg pernah jugak pegi personal class, tapi xpandai jugak kan, hmm, nape la ye, slow amatsss

persediaan untuk berenang :)
kali ni, sgt2 berharap dan dengan semangat juang yg ada, sy akan bersungguh2 untuk belajar berenang :) semoga dipermudahkan. InsyaAllah

dannnn, kalau sudah boleh berenang, adalah diwajibkan sy merancang percutian tepi pantai. yippieeeee :)
ohh, baru perasan, this yr, sy masih lagi belum mengalami percutian tepi pantai secara total. hehehe.

p/s: kalo da boley berenang nak ambik diving license pulak 

kisah di hari jadi

assalamualaikum,

lama rasanya tak update blog dah, macam xde mood plak nk update, hehe, nak semangat balik update blog.  da beberapa blan pindah di rumah baru, hehe, sampai sekarang tak habis kemas lagi, *malas la tu sebenarnya kan* hehehe

okay, balik semula pada tajuk, kisah di hari jadi, tahun ni mmg sgt la berlainan dr tahun lepas, okay sedeh pulak rasanya, tapi yg dah lepas jangan la dikenang ye, setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.

seperti kebiasaan pun, sy bukan la jenis yg wajib utk nak celebrate birthday, cukup org2 yg penting dlm hidup sy mengingati nya, tu je, hehehe, kakadang mummy pun lupe, few days sy akn tanya semula dan merajuk. huhhh, but this year dia xlupa, all my younger sisters pun ingat, memang perasaan yg sgt indah. selain tu, kawan2 rapat, thanks everyone. *love*

walau apa pun, this year, my frens sempat buat surprise dinner for me, ohh terharu nya. thank u babe for planning  that precious moment for me. me luv all of u *muahhh* this time, we had dinner at Tamarind (I'm not so familiar with the restaurant, but somewhere in kl, not far from concorde hotel). food mmg super nice and the surrounding mmg sangat bes dan tenang sgt. would love to come again in future :)

me n my dear frens :) 

hehe, umur da makin meningkat ya, i wish that i'lll finish my phd soon. rasa lama sgt da study ni, berdoa biz makin maju dan stabil, insyaAllah and for sure i wanna be a good muslimah dan ank yg baik for my parents. insyaAllah, kena la berubah sedikit demi sedikit kan, semua org pun nak jadi baik :) 

untuk kali ni, masih lg memikir nk reward apa utk diri sendiri? 
* handbag ~ hmm, tak kot, mcm da bnyk, tapi mun rasa nak jugak. hahaha *dasarrr* tp, mungkin belum lagi la kot, nanti2, hehehe
* kasut ~ boleh jugak, da lama xbeli kast baru kan, tp skrg susah nk carik yg best, i really love my previous ballerina from fio rucci, comfy sgt, mayb i can try to get my new one sbb yg previous tu da mcm lusuh colornye. high heels?? not at the moment ;p kaki asyik saket je, heheh,
* gadget dapur ~ da bnyk sgtttt sampai da xtau nk guna. tapiiiii mungkin boley fikir dapatkan set pinggan mangkuk baru as my new house punye sgt limited, ada set of 4 jeee, kesian kan, tu pun nasib dihadiahkan my frens last yr, hehehe, kesiannnn, ada bnyk gadget dapur canggih tp pinggan xde *malu*
* handphone ~ ehemmm, note II sgt meruntun kalbu... should I? hehehe
* mesin jahit tepi ~ hmm, yg ni pun bes jeee, boleh kasi kawan my nv950. wahhh, kalo nk reward yg ni kena la rajin menjahit pasni, xboley la nk malas2 dah

wahhh, long list ya, huhhh, tp sometimes mmg kena bg reward utk diri sendiri ya, for our hard work dan sebabgai tanda menghargai diri kita. hehehe *alasannnn*

daaaaa, mempertimbangkan pilihan2 yg ada :)

Thursday, 20 September 2012

Shila Amzah - Deja Vu (ost Aku, Kau & Dia)

tetibe sangat suke lagu ni:)

Aku bukan lemah tanpa cinta
Hanya tidak mampu sendiri tanpanya
Biarkan aku menangis kerna derita
Dia hadir mengubatkan rindu
Mengajarkan aku erti cinta
Namun semua tidak seindah ku sangka
[Chorus]
Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta
Aku harus melupakannya
Aku harus memadam rasa
Namun hati tidak pernah mampu
Melepas kau pergi
Dialah yang aku inginkan
Dia cinta yang kudambakan
Namun semua hanya tinggal mimpi
Terpisahnya cinta
Setelah sedar dari mimpi
Harus ku terus hidup tanpamu
Kini ku pasrah segalanya
Tentang cinta

source: http://liriklagu.me/lirik-lagu-deja-vu-shila-amzah/

Thursday, 30 August 2012

kelam kabut sangat

assalamualaikum..

selamat hari raya sume, maaf atas segala silap dan salah. entry raya x update lagi, nsyaAllah back from jb nak jugak update untuk rujukan masa hadapan :)

back from raya memang bz sangat, even before raya pun sedikit kelam kabut too many things yg kena sort out. dan tanpa disedari, heyyy, sy suda 2thun registered as phd student. goshhh, sgt tak terasa, rasa macam baru sekejap sangat. hehe *berangan la tu*

disebabkan terlalu banyak kekangan, sy telah beli yiket baru dan memendekkan masa beraya dikampung halaman seminggu sebelum balik raya, hrga tiket xpyh cakap, melambng seperti melantun2. hehehe. tiket lama tu agak lama cutinya sebab dulu fikir my big brother akan kawen masa raya, tapi da postpone till end of this yr

bile alik je dr beraya, n dtg semula office maam biasa, nasib baik semangat tak tertingga di sepanjang perjalanan balik raya. hehehe, so, sy balik dengan penuh semangat sebab bnyk keje yg menunggu kan. tp nak jadi cerita, hehehe, silap sendiri bnyk sangat kejadian nye. antara faktor kelam kabut:

1. for jb conference, tanpa disedari me n my supervisor dan sent the same topic for presentation. haihh, mmg la kelam kabut kan, tetibe my name tak de pulak dlm tu. heheh, *finally dah diuruskan, tp neves gak memula*

2. visiting prof. datang, aiyaaa, hehe, mcm biasa kena pg jumpe n buat discussion, sy seriously sgt la tak bersedia sebab most of my work mmg tak complete lagi pun, sume nye macam half way je, segan la kan nak jumpe, hehe, tp kena gak jumpe, layan kan je la

3. seminggu lg nk present, baru perasan results utk abstract yg dihantar xde lagi. ni mmg supe kelam kabut. heheh, baru la nk sedar diri buat sume nye, padan muke la sangat pasal tak check awal2 kan. n yg buat paling teruk, ni adalah untuk ke dua-dua abstract pulak tu. hari2 doa supaya sempat dapatkan results n result yg dapat tu adalah seperti yg diharapkan. risau sebenarnye tau. hehe, cuba sedaya upaya utk buat yg terbaik :) insyaAllah, i can do it *bagi semangat pada diri sendiri*

4. heheh, kena siapkan ppt for me myself n my supervisor skali since dia akan present a part of my work as well. 

hehehe, walaupun tgh stress n bz sangat dengan keje yg macam tak kesiankan sy ni, someone back from london dan kasi sy ni. thank u so much :) ilang sikit stress nye. hehe

thank u, sy suke sgt, lain kali beli lagi. hehehe :)


Tuesday, 24 July 2012

High-Waist Skirt

Assalamualikum...

heheh, sangat xde kejeeee la ni, buat bnda mcm2 :) tetiba rasa da boring pakai jeans. hari2 g keje da sarung dress padankn dengan cardigan je, bes pulak, rasa berangin n ringkas je hari2 pakai camtu. hehehe, so skrg nk try skirt pulak :)

sempena nk carik mood untuk jahit n design baju raya, insyaAllah akn selitkan sepasang dua high waist skirt nanti. semoga kuat semangat nk jahit menjahit nanti. hehehe.

sesiapa yg ada perasaan mcm sy, boleh tengok tutorial untuk buat pola dia. sgt mudah difahami tutorial yg dia sedikan.

selain tu boley refer pada burdastyle. ada bnyk pola untuk dijasikan ilham dlm menyediakan pola baju idaman.


Monday, 23 July 2012

neslo shake :)

assalamualaikum,

heee, sempena dgn bulan puasa ni dan disebabkan sy dah pindah rumah baru, sy rajin masak *heee, kasi big clap for myself* lagipun gadget2 dapr yg sy pesan dulu kebanyakan da sampai, jd harus manfaatkan segalanya. setiap hari penat fikir nk masak apa, nasib baik ada internet boley la mencari ilham untuk nk masak apa.

dah 2 hari berturut ni, sy merasmikan sy punya smoothie maker untuk menghasilkan neslo shake yg sedap sangat. *hahahah, perasan la kann*

sini sy sertakan pic utk sediakn nya, kejap je, 5minit da siap :)



ni la smoothie maker, bes benda n, yg ni sy bli dr coupon yg tgh hangat diperkatakan skrg ni la, cthye, groupon, milkadeal, streatdeal n mcm2 deal lagi la. heeee, sy mmg addict sgt dan bli bnyk bnda dr situ. bes sbb murah dan berbaloi :)

okay, ni cth resepi nk buat utk 1 cup tu 

- 1 paket nescafe 3 in 1, sy guna mcm yg ada pd pic 5 tu
- 3 sudu susu sejat
- 1 sudu susu pekat manis
*kalo xmau manis kurangkan sikit ye susunye
- 2 sudu milo
- ais kiub (sy letak 12 ketul, kalo xmo manis sgt, letak lg ais lebih, boley ubah ikut selera)
- air masak sikit je nk kasi blend mula2

caranya:

- masukkan je sume dlm gelas yg dah disediakan tu, blend sampai ais nye halus. sedia untuk diminum :)

hehhee, sy da jadi addicted dgn benda ni, pastu memalam xboley tdo. padan muke kan, tp nak jugak minum. bes sgt. hehehe

Sunday, 22 July 2012

kisah GPS yg menyeramkan

assalamualaikum,

heee, seram tak tengok tajuk. dah lama nk tulis entry pasal ni, tapi sebab duk kat rumah memalam seram nk tulis, so tggu sampai kt ofis sesiang. ngeeee ;D

kisah ni blaku masa sy balik sibu aritu, wpun sy org jati sarawak, tp di usia 28thun ni boley dikira dgn jari, tak sampai 5kali pun sy jejak dan berjalan2 di sibu. bandar sibu ni sekitar 2jam stgh dr rmh sy di kampung. di sebabkan sy mmg jarang balik sibu, sy mmg tak tahu pun selok belok jalan raya di sibu tu, langsung tak tau okay. jadinye, spjg sy berada d sibu dgn adik sy yg mmg keje kt sibu tp dia pun baru menetap kat situ, so dia pun tak arif ttg jalan di sana, makanya kmi begerak ke sana ke mari dgn bantuan gps.

satu malam ni, lepas kitorg jalan2, nak balik ke rumah sewa adik, kmi pun set gps ke hospital sibu (sebab rmh adik berdekatan dgn hospital, utk gps senang nk detect la, dats y kite setkan hospital) sebelum ni, gps mmg berjaya membawa kami ke setiap destinasi yg kami nak tnpa sebarang gagal. alhamdulillah.

tapiiii, al kisahnye, masa nk balik ni, da malam, tp xde lewat sgt, sekitar jam 8++, tp kire lewat jugak la kt swk sebab kt sana malam yg lebih awal kan. kmi pun ikut la arahan yg diberikan oleh gps, sy mmg confident jeee, sbb sy mmg bergantung spnuhnya dgn gps (kat kl ni gps adalah teman baik sy, hehehe) adik yg drive masa tu, kami pun ikut je jln yg di tunjukkan oleh gps, tp my sis ckp, hmmm, nap ekln ni sunyiiiii sgt, sy pun rasa jln tu sgt sunyi (meremang da bulu roma, aiyakkk) dan jalan nye agak sempit, xde kete pun lalu lalang, rumah pun mcm xde sgt, tp gps tu masih lg menunjukkan kami berada dijalan yg betul, kalau salah jln, pasti da ckp n bg jln baru

my sis berkali2 ckp yg jln ni sunyi sgt, nmpk mcm lain je, xde rumah pulak tu, agak jauh okay kmi menyelusuri jln yg sunyi tu, tp sy tetap confident m ckp, betol la ni, mayb dia ikut jalan lain, confident level tinggi kannn, heheh, padahal org tu yg duduk kt sibu, sepatutnye sy kena dgr ckp dia kan. tp sy mmg yakin dengan ketepatan gps. hehehe. 

sampai la gps tu ckp kami da tiba di destinasi dan destinasi (hospital) tu berada di sebelah kanan kami. guess what? time ni mmg rasa mcm nk lari lintang pukang, tp kan dlm kete, cepat2 kami u turn n ke dua-dua kami da mcm terdiam xtau nak cakap ape, sebab empat yg dia ckp da tiba di destinasi dan berada di sebelah kanan tu , hanya rumah kosong mcm xde org duduk. seram okay kat situ. dah la sebijik rumah tu je kat tengah2 tu. Ya Allah, ni la pengalaman yg seram sgt rasanya, napa la gps tu boley bwk samp ke situ, sebabnye hospital adalah kire point of interest yg mmg senang sg tutk dikenalpasti oleh mana2 gps pun.

last2 kami pun pusing balik dan cari signboard hospital dan drive slow2. da selamat amp rumah baru kami cerita semula dan menggambarkan perasaan seram kami apabila gps ckp da samp ke destinasi. Ya Allah, mmg seram sgt la sbb dlm perjalanan kami berdua da xbrani nk ckp apa2, dlm fikiran kam adalah nk kelua cepat2 dr kawasan tu je.

alhamdulillah, kami berjaya sampai ke rumah dgn selamat nye. hehehhe, seram ak cite saye? lepas ni kena la hati2 jugak masa guna gps, kena jugak tengok sign board yg kita lalu tu. peringatan untuk diri sendiri jugak :)

Evory cosmetic

assalamualaikum,

arini nk promote cosmetic baru, tadaaaaaa, ni dia, cosmetic dr evory, ade cream foundation, loose powder and compact powder. detail boley la ke fb fanpage sy




semua barangan ni ada 2 kod, iaitu untuk cerah dan natural (kekuningan). kegemaran sy adalah dia punye compact powder, sy mmg suke sgt, sy dah pakai ke dua-dua kod tu, most of the time sy pakai cerah punya shade sebab lebih sesuai dgn kulit sy, kalo yg natural pun okay, sy jd sedikit tan masa mula2 sapu, tp bile da lama2 akn jd natural :) tak de nampak macam menumpang di wajah pun.

sy mmg dah jatuh cinta dgn compact powder dia ni, yg lain tu sy masih belum try tp sy yakin hasilnye pasti membanggakan jugak. untuk pengetahuan kwn2, skrg sy mmg mls da nk sapu foundation, sy hanya guna my daily skincare routine n akhiri dgn compact powder n my guerlain meteorites. tp still make up sesimple dgn tempek eyeshadow n blusher. no mascara, no  eyelines n no lipstick at all, hehhee, jz guna lip balm. rasa seronok pulak simple mcm ni :) agaknya da xlarat lepas asyik make up org je, pastu xlarat nk make up diri sendiri da, hihii. yg penting muka xmacam mak lampir kan, karang org takut pulak nengok nye. hehehe.

ni la muke hari2 sy, dgn compact powder evory je tau, xde foundation pun.




p/s: hehe, abaikan persekitaran di belakang, kami sume boring tggu mummy pilih barang. so ape lagi, kami posing dgn syok sendiri di segenap kedai. hahaha, xkire apa tokey kedai nk cakap, ikut suke kami jee ;p

kalau ada sesiapa berminat nk dptkan evory cosmetic boley email sy ya, 

fateemaannur@gmail.com atau mybajurenang@gmail.com

t.kasih sume :)

awal ramadhan

assalamualaikum,

ramadhan kali ni, sy berpuasa di rumah baru, kebetolan pulak 1st puasa da weekend kan, mmg bermalasan la jawab nye kat rumah :) macam biasa, sy bukanlah penggemar pasar ramadhan, sy leih suke masak sendiri kat rumah wpun mmg tak terror langsung memasak, tapi camana sekalipun, sy tetap suke masak kat rumah. kadang2 cek resepi kat internet,  kadang2 main campak2 saja, ikut suke hati, hehehehe. yg penting menjadi kan.

kali ni mcm boring la sikit kan, sbb awl2 lagi pindah rumah, pastu mcm xde ckp ngn org, tek rumah pun rosak, sbb mcm xckp ngn sesiapa, call la my mom. hehe, boring kan, xtau nk buat apa. tp alhamdulillah, sume nye okay. insyaAllah, sama2 la kite berdoa agar ramadhan kali ni lebih baik dr yg telah berlalu, sama2 kite berusaha memperbaiki diri sendiri. insyaAllah.

okay, slamat menjalani ibadah puasa untuk sume.

Thursday, 19 July 2012

pindah rumah :)

assalamualaikum  n hi sume,

hehe, lama sangat dah tak update blog, kata nk touch up blog baru ni, tapi tak buat lagi pun, link blog kekawan sume tak copy lagi, so xboley nak tutup blog lama tu, tapi new update sume buat kat sini.

sepanjang tak update blog ni, bnyk sgt benda berlaku, sibuk tak ingat, asyik kena pegi somewhere last minutes. dah tu huru hara jugak kan siapkan bnyk berkaitan dgn study. memang tak cukup tangan, selain tu, urusan baju renang lagi, alhamdulillah walauapun sibuk sangat, tapi sume tu rezeki dr Allah, alhamdulillah. dalam kesibukan tu, sempat jugak make up kan kenalan2 utk majlis perkahwinan mereka (hehe, rezeki jugak kan, wpun da tak berapa aktif sgt make up kan org skrg ni, hanya memenuhi permintaan kwn2 dan kenalan shj, sibuk sangat sampai xterkejar dah nak buat semua benda dlm satu masa)

alhamdulillah, sy da pun pindah rumah baru (10 hb aritu), hmm, ckp pasal pindah rumah ni, sedeh sgt sebenarnye sebab dah tertipu psl rumah sampai rugi sbb da byr deposit sume, heee, kenala blajar dr kesilapan supaya lebih berhati2 untuk berurusan di masa hadapan dan jangan la percaya yg semua org berurusan dgn jujur di alam maya ni.

tapi, walau ape pun, akhirnya sy da pindah, mula2 sangat sedeh sampai nangis2 sbb xbiasa lagi duk rumah baru (kelakar sgt ingt sebab samp menangis segala, hehehe, cengeng sungguh la). untuk sume ni, i should thanx everyone who help me a lot masa nk pindah ni, hehehe, thank u so much, me love korang sume :)

sekarang barang2 sume masih dilonggokkan dlm bilik lagi, satu bilik penuh dgn stok baju renang n patung display. hehhee, nak kemas slow2 je sebab masih nk kena tulis artikel dan ada presentation lg 2 wks. alhamdulillah, skrg da xsedeh macam masa mula2 pindah aritu, da boleh sesuaikn diri, rasa bahagia :) hehhee. alhamdulillah. semoga Allah akan permudah segala urusan yg akn mendatang. amin

lagi sebulan, da genap 2thun sy buat phd, aiyakk, memang seram la ingat sume ni. harus start tulis thesis dah. smg sy terus kuat semangat utk siapkan perjuangan yg masih xselesai lagi ni. Ya Allah, permudahkan la segalanya untukku. amin

p/s: selamat berpuasa utk kekawan :)

Tuesday, 29 May 2012

dah daftar dah :)

Assalamualaikum,

hi sume, harap2 sihat hendaknya, memang sibuk sangat sejak kebelakangan ni, dengan emosi yg agak terumbang ambing, keje pun banyak sangat. tapi walaupun gitu, banyak kegembiraan dan kemanisan yg berlaku *aiceh, ayat tak menahan kan*

oh ye, sy sudah pun mendaftarkan perniagaan atas nama FATEEMA AN NUR ENTERPRISE (002128549-U). Alhamdulillah pada 23 may yg lepas, happy sangat. dan jugak bersempena dengan pendaftaran perniagaan ni, sy akan memindahkan blog sy ke url baru. jemput la singgah kat blog baru sy ye :) nanti yg ni bakal ditutup setelah sy touch up my new blog, entry seterusnya akn disambung di url spt dibawah, jemput singgah di sana ya kawan2.


may ni jugak dah mencatatkan jualan terbaik untuk baju renang, alhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi atas segala rezeki dan nikmat yg Allah kurniakan. setiap dugaan yg kita lalui pasti ada jalan penyelesaianya, dan sememangnya ada himah yg kita tak pernah tau. mungkin bukan hari ini, tapi untuk hari yg mendatang.

alkisahnya, minggu lepas ni, mmg rasa nak sangat ada wedges baru *walaupun heels mmg da lambakan kt rumah n kete*, seriously perasaan tergedik2 memang tak boleh tahan. sy memang ada penyakit macam tu, kalau kata nak heel tajam, memang nak yg tajam betol. sy adalah insan yg tak boleh dipisahkan dengan heels/wedges. kalau pakai flat shoes/sandal, sy rasa 'semacammmm' tak tau nak cakap. hahahhaa, tak lengkap hidupku tanpa high heels ;p

tapi lately, sy lebih prefer dgn wedges je, nak tau kenapa? sebabnya sy salu kena angkat kotak besar2 nk pos barang, for my frens n family, biasa mmg everymonth kna pos kotak besar2. haha, boley imagine tak, i'm with my high heels carrying boxes. hahhaa, adala sikit lawak di situ. da la besar2 pulak tu, *baru je semalam pos almost 12kg punye box, silap haribulan kalo sy guna heels tajam, mau jatuh tersembam, dah jadi satu tragedi pulak kan. dats the reason knapa skrg wedges jd pilihanku :) 

ngeeee, ni la dia, penat taw nk carik yg kenan di hati.
finally da jumpe *happy*

heee, sedang berfikir2 untuk bg reward to myself atas keje keras sy selama ni. hmm, eyeing on lil ukita *thinking* patut ke tak patut ni :)

Tuesday, 22 May 2012

FM Group Fragrances ~ Federico Mahora

Assalamualaikum,

heheh, harini nak promot biz sikit la kan, chewahhh, kali ni perfume pulak kan, asyik duk nengok baju renang jeeee, aiyakk, mana2 asal nampak kain ala2 je, mesti cakap, hmmm, macam kain baju renang je baju niii. ahhaha, pastu senyum sendiri, haihh, memang la sinonim betol la dgn baju renang da kepala ni.

so, cerita nya ada seorg kawan ni tanya nak tak tlg jualkan perfume jugak tak? hmm, fikir2 okay jugak, letak je sekali dlm baju renang, mana tau ada org nak kan, cuba nasib la ni pulak kan, harap2 menjadi la. Ya Allah, semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan oleh Allah swt.

Perfume ni diinspirasikan dari designer perfume yg ada di pasaran. diperbuat dari pati yg sama, insyaAllah, baunya tak akan menghampakan anda semua. jadi, marilah sama2 kite try ya, sambil support sy jugak, hehhe

details nya boleh baca kat sini ye, harga sangat berpatutan, RM 67.90 untuk yg 50 ml, list perfume yg ada boleh tengok di link yg sy kasi tadi,

Serba sedikit tentang perfume FM ni:


Inspired by your favorite signature scents at affordable price with price up to 5 times lower than competitive scents from the same fragrance family

“Federico Mahora” brand of fragrances contains exactly the SAME QUALITY OF ESSENCES AS THE SAME EXPENSIVE DESIGNER BRANDS and has been designed to provide consumers for high quality fragrances at affordable price.


The FM brand of fragrances products has rapidly established for themselves a fantastic reputation worldwide, as a high quality and affordable alternative, to other brand name.


FM fragrances are created by German company “DROM” – supplier for the worlds leading fragrance houses such as Gucci, Escada, Nivea, L’Oreal, as well as been commissioned to create unique & memorable fragrances.

Jom la try ye, kalo nak boley email sy, mybajurenang@gmail.com

p/s: sape yg nak try cocoa collagen power plus (CCPP)pun boleh dapatkan dari saya :)

Monday, 21 May 2012

da berjaya mohon nama perniagaan

assalamualaikum,

alhamdulillah, da berjaya buat permohonan untuk nama perniagaan, 1st time kena reject. neves japp, rupanya tersalah, so try sekali lagi. alhamdulillah da approved :)

hee, nak daftarkan pulak, sy menunggu tarikh yg mempunyai pola nombor yg baik, insyaAllah, rabu ni selepas buat kiraan tadi :) memang xsabar sangat nak daftar sebenarnya, tapi kira pola nombor, arini macam xbagus sangat, esok pulak pun biasa je, then rabu ni 23.05.2012, memang baek la, insyaAllah. hehhee, mesti ada yg hairan, ntah apa bezanya didaftarkan pada hari ni, esok atau lusa. hee, terpulang la pada individu masing-masing, setiap orang ada caranya yg tersendiri, tak salahkan :) semoga Allah akan mempermudah kan segala urusanku dan dimurahkan rezeki oleh Allah swt. Amin

langkas seterusnya, nak ada satu lg domain, nak simpan khas sempena dengan nama perniagaan. wpun domain utk baju renang pun website masih under construction ;p 

Alhamdulillah, syukur di atas segala nikmat yg Allah kurniakan, walaupun ada bnyk dugaan yg terpaksa diharungi, tapi harus yakin dan redha sebab segala ujian itu pasti hikmah disebaliknya. 

sekarang ni, masih lg bekerja keras dengan my phd work, tgh berada dlm fasa membeku. hehehe, Ya Allah, semoga dipermudahkan jugak urusan yg satu ni. Amin

Monday, 14 May 2012

kesayangan baru. yeayyy

assalamualaikum,

ngeeee, sy ada kesayangan yg baru, yeayyyyy. tadaaaa, ni dia.


tau apakah itu? hehe, namanya 'AB Circle Pro Abdominal Machine'. nape sy tetiba nk benda ni? ini adalah sebab obses nya sy pada perut sy yg kempis dedulu, tak tau kenapa sekarang ni, perut ni makin menyimpan bnyk lemak, mencikkkk. so, mau try gelek2 dengan ini machine, dgn harapan dapat mengembalikan kekempisan perutku. hahaha, xlarat nk buat sit up masa bangun dan  sebelum tdo, kadang2 da penat langsung lpe nk sit up sebelum tdo. *haa, hidup manausia penuh dgn alasan mmg susah la kan*

okay, biar sy buat ujikaji terhadap perut sendiri dulu ya.

daaaaaa :)